2020. március 28. 13:38 - kettöspont

Lyon - a csend városa

Lyon City France- COVID19 - #restezchezvous from Lyon Drone Service on Vimeo.

Apokaliptikus drónvideó. Gyönyörű és szörnyű egyszerre. 

Szólj hozzá!
2015. február 12. 09:08 - kettöspont

"Ezer Orbán Viktor is rosszabb, mint egy Kész Zoltán."

Gyurcsány Veszprémben keményen odaáll Kész mellé, sokat segítve ezzel a fideszes jelöltnek!

A hazai Slam Poetry nagy öregje ismét erőset húzott. Látszik, hogy kicsit elgondolkodik, kicsit tovább, mint a bravúros mondat tart, de megérte. Vagy lehet, hogy százat, vagy százezret akart mondani? Mindegy is, a lényeg, hogy keményen bemondja az őszödi repper.

 

1 komment
2015. február 10. 19:28 - kettöspont

Egy volt barátság margójára

Ennyien még nem rohantak kiállni egy geci mellett. És ezzel együtt nagyot belerúgnak az elmúlt 25 évben szépen, zsírosan etető kézbe. Na ezt magyarázzák lelkiismereti okkal az újságírók és a politikusok... A Bayer is milyen csöndben maradt, amint visszaüzent Simicska, hogy jobban tenné, ha előbb megadná tartozását, mielőtt csahol...

Hosszú lesz az epizód-lista, ami majd apránként bemutatja, hogy Simicska egyedül, barátja tudta és segítsége nélkül lopott 25 éven keresztül, miközben a Fidesz magától és tagdíjakból tartotta fönn magát.

Szerintem nem ez a legfontosabb.

Az a nagyobb baj, hogy a keblen melengetett kígyók csapata kegyetlenül beverte az első éket a veteránok közé, vagyis behülyítette Orbánt a "fiatal szakértő" csapat, hogy nem kell már a Simicska. És ezt szerintem Orbán beszopta mert néhány kör után neki sem osztanak majd lapot, vagyis ezzel a szakítással saját magát is veszélyezteti. Mert volt egy erős barátja, de most melyik rózsaszín ingű nyúlgerinc fogja megvédeni?! Vagy csak évekig eltartani az egész pártot, ha ellenzékbe kerül?

Ez sajnos telitalálat azoknak, akiknek minden mindegy, "csak minél többet-minél gyorsabban hazavinni" iskolához tartoznak. És elkezdett süllyedni. Hullik a férgese, nem az a baj, hanem az a tragédia, hogy sokat rántanak magukkal az országból. Sokat; pénzt, embert, hitet, munkát, álmot, mindent. És sokat.

Ezt, - hogy ez mekkora kár, - meg lehet, hogy csak a veteránok értik, hiszen ők annak idején nem csak a pénzért kezdték...

Szólj hozzá!
2015. január 26. 16:17 - kettöspont

Négyharmad

avagy a kétszer kétharmad elszalasztott esélye

 Levélféleség

Azt hiszem, 2010-ben a Fideszre szavazók fellélegeztek, hogy végre nem egy pszichopata irányít tovább. Szerintem néhány balra záró szavazó is megkönnyebbülhetett, hiszen nekik sem volt könnyű "azelmúltnyócév". A mindig kezdőcsapatban levő KGB-s belügyminiszter miatt voltak aggályai néhány affektálónak, de a rend sokat ér...

Aztán felállt a kormány és megkezdődött a munka. Az államtitkárok tisztességsebbjéből sokan eredetileg is csak rövid időre vállaltak funkciót, néhányaknak elegük lett menet közben, a maradékot felfalta a "forradalom". Egy-két miniszter is felállt, de ez nem volt jellemző. Gazdaságilag stabilizálódott az ország (ehhez mondjuk a magánnyugdíjpénztárak behúzása is hozzájárult), elkezdődhetett az építkezés. Az első négy évben a kétharmados döntéseket - lehet, hogy rosszul látom, - de még kissé szemlesütve, szégyenlősen hoztátok meg. Ez a konszenzuskeresést egy darabig helyettesít(h)ette, ma már magatok között sem egyeztetitek a legújabb agyrémeket, amit aztán a sajtós csicskaréteg nem győz "rosszul kommunikálták" magyarázkodással lenyomni a nép torkán. 

A "nemzeti dohánybolt" jelenség volt szerintem az első jel, ami a későn ébredőknek is megmutatta, hogy bőven vannak olyanok köztetek is, akik kizárólag lopni jöttek. És ez a réteg azóta szépen vastagszik, gyakran kormányzati segítséggel.

Aztán jött a többi húzás, tényleg nem sorolnám, aki nem vak, az látja ezt az eszetlen kapkodást, rángatózást, az év végi hiány pótlására tett kétségbeesett, improvizatív behajtási kísérleteket. (Pedig csak vissza kéne tenni.)

Kicsit aktualizálom, hátha világosabb lesz: mára a csárliebdó firkáló kreténjeihez hasonló lett a szólásszabadság és demokráciafelfogásotok: mindent szabad, amit nem tilos. Ez szerintem nagyon rossz értelmezése a többségnek, kétharmadnak...

 

Nekem a rendszerváltás elmaradásához hasonló csalódást okoztatok, mert utoljára akkor volt ilyen közel a közös nemzeti katarzis lehetősége. A Nemzeti Összetartozás néhány "családi összefogássá" korrumpálódott.

És ezt a lehetőséget most pont Ti  k..tátok el, akire szavaztam...

 

Szólj hozzá!
2015. január 15. 13:28 - kettöspont

Fontosabb kelléke-e a karikatúrának a humor, mint a szólásszabadságnak a vallásgyalázás?

Fontos kérdés, szerintem érdemes elgondolkodni rajta. Szerintem ige, sőt.

Eltelt egy hét gyász, eltemették a támadás áldozatait, isten nyugosztalja Őket.

Közben pármillióan csárlik lettek. a hétezer előfizetőből százhúsz ezer lett. Lassan föl kéne tenni azt a kérdést, hogy a polgárpukkasztás önmagában már humor-e. Vagy véletlen-e, hogy csak hétezer előfizetője volt a CH-nak? 

De tényleg, hol van a humor az alábbi címlapokon?

 

    "Michael Jackson végre fehér!"                                   

 

   A Mohamed élete (A kezdet, 1. rész)

 

  "A pápa Rióban. Mindent megtesz, hogy híveket toborozzon."

 

Szerintem egy szellemtelen humortalan szar volt a Charlie Hebdo. Vagdalkoztak mindenfelé, hogy az egyenlőség meglegyen, de ez a tehetséget aligha pótolhatta.

 És az azóta sokkos állapotban pityergő "karikaturista" újra "alkot"...

3 komment
2015. január 08. 13:59 - kettöspont

Sajtó? Szabadság?

Borzalom, amit ez a néhány fegyveres terrorista csinált Párizsban, részvétem az összes hozzátartozónak, érintettnek. Az természetes, hogy első hang a szolidaritásé, együttérzésé, hiszen nem lehet másként reagálni arra. ahogy egy katonai osztag Európa közepén szabályosan kivégez egy tucat árta(lma)tlan civilt. És hangsúlyoznám az elején, hogy nincs olyan karikatúra, ami mentség, vagy magyarázat lehetne arra, ami történt.

Ugyanakkor a sokkból fölocsúdók reakcióit látom, szerintem nem a jó válasz fogalmazódik meg a jelenségre. Mert terroristák nem vaktában irtottak, hanem pontos, célzott, megtervezett akciót hajtottak végre. 

Vagyis én nem értek egyet Merkellel és nagyon sokakkal abban, hogy most a sajtószabadságot kellene félteni, vagy siratni. Ez a gyáva támadás (főleg) nem a sajtószabadság ellen irányult, hanem egy olyan szerkesztőség ellen, amelyik évtizedek óta ízléstelen címlapokkal frocliz gyakorlatilag minden hívő embert: zsidót, arabot, keresztényt egyaránt. Ezt következetesen folytatták az előző támadás óta. Ez, a második, aljas támadás arra is fel kéne, hogy hívja a figyelmet, hogy Európában nagyon sok más kultúra, vallás honosodott meg az elmúlt 2-300 vagy akár 2000 évben és nem mindenki önszántából eresztett ide gyökeret. Franciaország nyolc százaléka muszlim és ez az arány növekszik Mára ők is egyenrangú tagjai a francia társadalomnak, európai jogokkal és kötelességekkel. És az átlag európaihoz hasonlóan nyilván elítélik a terrort. 

Gondolkozni lehetne, - miután ezt a néhány aljas férget elkapták, - hogy mi a sajtó szerepe a kialakult helyzetben. És a politikusoké? A gyarmatosításból származó összeharácsolt ezermilliárdokból költött-e eleget Európa az ideözönlők integrációjára? Vagy a visszaköltöztetést kellett volna támogatni? Azon is el kellene gondolkodni, hogy mi fér a sajtószabadság fogalmába.

A liberalizmus gyökereihez kéne visszatalálnunk a gyökerek liberalizmusából. 

És még egyszer:  Je rends hommage aux personnes décédées, aux dessinateurs et leurs familles. 

 

 

51 komment
2015. január 05. 08:34 - kettöspont

Blokádosoknak:

Összefog megint a nagy család és megyei útdíj jeligére pártvezetők unokáinak összedobunk 1-1 Rolexet, ami, - lássuk be, - eléggé ízléstelen. Ennyi pénzért egyedi, magyar készítésű órát is lehet venni.

Furcsa, hogy az ennél jobban előkészített és szerintem kevésbé húsba vágó kérdések kapcsán beindították a Nemzeti Konzultáció nevű fideszes önkielégítő gépezetet. Dajcstomi pont most kezd egy nagyon komolyat konzultálni.

Az útdíj sürgősebb volt, még párton belül is a tisztességesebbjénél, értelmesebbjénél minimum meglepetést okozott. Mert, lehet, hogy kevesebb lesz a bevétel, de szavazatszám biztos, a "helybe ment a lófaszért" tipikus esete. Ráadásul összeomlott honlappal és egy hibákkal teli térképpel nyitott újévkor a rendszer. Mert meg lehet csinálni ezt is, hiszen ez "egy következmények nélküli ország". Illetve a következmény méltó a sunyin ünnepek alatt bevezetett patkánysághoz: egy gyorsreagálású bejgli-túladagolásból frissen magához tért "aktivista" március elsejére (!) hirdet országos blokádot. Ekkora bráner inkább Kovihoz menjen próbajátékra. Mit gondolhatott Blokád Zoli, amikor felébredt a mákos delíriumból? Hogy kitart a január másodiki ezer ember a márciusig? Vagy, hogy P. Sándor, vagy a NAV addig nem győzi meg arról, hogy ez buta ötlet?

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása