2015. január 26. 16:17 - kettöspont

Négyharmad

avagy a kétszer kétharmad elszalasztott esélye

 Levélféleség

Azt hiszem, 2010-ben a Fideszre szavazók fellélegeztek, hogy végre nem egy pszichopata irányít tovább. Szerintem néhány balra záró szavazó is megkönnyebbülhetett, hiszen nekik sem volt könnyű "azelmúltnyócév". A mindig kezdőcsapatban levő KGB-s belügyminiszter miatt voltak aggályai néhány affektálónak, de a rend sokat ér...

Aztán felállt a kormány és megkezdődött a munka. Az államtitkárok tisztességsebbjéből sokan eredetileg is csak rövid időre vállaltak funkciót, néhányaknak elegük lett menet közben, a maradékot felfalta a "forradalom". Egy-két miniszter is felállt, de ez nem volt jellemző. Gazdaságilag stabilizálódott az ország (ehhez mondjuk a magánnyugdíjpénztárak behúzása is hozzájárult), elkezdődhetett az építkezés. Az első négy évben a kétharmados döntéseket - lehet, hogy rosszul látom, - de még kissé szemlesütve, szégyenlősen hoztátok meg. Ez a konszenzuskeresést egy darabig helyettesít(h)ette, ma már magatok között sem egyeztetitek a legújabb agyrémeket, amit aztán a sajtós csicskaréteg nem győz "rosszul kommunikálták" magyarázkodással lenyomni a nép torkán. 

A "nemzeti dohánybolt" jelenség volt szerintem az első jel, ami a későn ébredőknek is megmutatta, hogy bőven vannak olyanok köztetek is, akik kizárólag lopni jöttek. És ez a réteg azóta szépen vastagszik, gyakran kormányzati segítséggel.

Aztán jött a többi húzás, tényleg nem sorolnám, aki nem vak, az látja ezt az eszetlen kapkodást, rángatózást, az év végi hiány pótlására tett kétségbeesett, improvizatív behajtási kísérleteket. (Pedig csak vissza kéne tenni.)

Kicsit aktualizálom, hátha világosabb lesz: mára a csárliebdó firkáló kreténjeihez hasonló lett a szólásszabadság és demokráciafelfogásotok: mindent szabad, amit nem tilos. Ez szerintem nagyon rossz értelmezése a többségnek, kétharmadnak...

 

Nekem a rendszerváltás elmaradásához hasonló csalódást okoztatok, mert utoljára akkor volt ilyen közel a közös nemzeti katarzis lehetősége. A Nemzeti Összetartozás néhány "családi összefogássá" korrumpálódott.

És ezt a lehetőséget most pont Ti  k..tátok el, akire szavaztam...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kettospont.blog.hu/api/trackback/id/tr827109871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása